Strona główna  
   
  Historia szkoły  
   
  Dokumenty szkoły  
   
  Zasady rekrutacji  
   
  Profilaktyka  
   
  Nauczyciele  
   
  Samorząd Uczniowski  
   
  Rada Rodziców  
   
  Kierunki i wychowawcy klas  
   
  Kalendarz roku szkolnego  
   
  Kalendarz imprez i uroczystości  
   
  Olimpiady, konkursy, zawody  
   
  Koła zainteresowań  
   
  Absolwenci  
   
  Matura  
   
  Egzamin zawodowy  
   
  Osiągnięcia uczniów  
   
  Patronaty i współpraca  
   
  Współpraca z zagranicą  
   
  Europejskie projekty edukacyjne  
   
  Comenius REGIO  
   
  Klub Europejski Douzelage  
   
  Wolontariat  
   
   
   
  Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy  
   
  Gazeta szkolna "WIÓRY"  
   
  Super Klasa  
   
  Sport  
   
  Informacje dla rodziców  
   
  Kontakty z nauczycielami  
   
   
 

ul. Dworcowa 3
74 - 500 Chojna

www.zsp1chojna.pl
zsp1chojna@o2.pl

tel./faks 091 414 20 29


 
 
PATRONATY - WSPÓŁPRACA
 
   
     
   
     
 
 
     
     
 
 
     
     

 


     
 

   PRÓBNY EGZAMIN DLA KLASY II KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII

 

            W czwartek 07.04.2011 r. odbył się próbny egzamin teoretyczny dla uczniów klasy drugiej w zawodzie kucharz małej gastronomii. Uczniowie mieli do rozwiązania test, który składał się z 70 zadań: 50 pytań z części dotyczącej przedmiotów zawodowych takich jak: technologia gastronomiczna, zasady żywienia, wyposażenie techniczne, organizacja, bezpieczeństwo i prawo pracy. Część druga to 20 pytań dotyczących bloku ekonomicznego. Uczeń zda pozytywnie egzamin, gdy w części I osiągnie wynik 50%, a w części II- 30%.
    Tego samego dnia odbył się również pokazowy egzaminu praktyczny. Uczeń by zdać egzamin praktyczny musi osiągnąć próg 75%.



     Zadanie ucznia polegało na wykonania trzech zestawów potraw: pierś z kurczaka duszona z warzywami, ryż na sypko oraz sos vinegrette. Do egzaminu zgłosił się uczeń- Paweł Staroń. Cały egzamin obserwowały nauczycielki przedmiotów zawodowych gastronomicznych: Małgorzata Zarzycka i Justyna Sumara oraz uczniowie. Po wykonaniu zadania, uczeń miał zaprezentować i omówić swoje zadanie egzaminacyjne. Na koniec dokonano degustacji wykonanych potraw i omówienia całości egzaminu. Uczeń, który podjął się próby zdawania egzaminu zdał go z wynikiem pozytywnym.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LINKI


Centralna Komisja Egzaminacyjna

Okręgowa Komisja Egzaminacyjna
w Poznaniu

Kuratorium Oświaty
w Szczecinie

Starostwo Powiatowe
w Gryfinie


Dziennik elektroniczny LIBRUS

 
 

GALERIA

 
     
 
 
     
  Festiwal Piosenki Angielskiej  
     
   
     
   
     
   
     
 

 

 
 
Wszelkie Prawa Zastrzeżone 2007
ZSP Nr 1 w Chojnie