Eliminacje szkolne Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności
Dnia 03.11.2016 r. w naszej szkole odbyły się eliminacje szkolne do XXI Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu. Udział w nich wzięło 11 uczniów z klasy III i IV technikum żywienia i usług gastronomicznych. Uczestnicy rozwiązywali test składający się z 53 pytań, które dotyczyły nauki o żywieniu i żywności oraz technologii gastronomicznej z towaroznawstwem.
Najlepszy wynik uzyskała Weronika Pasiud z klasy IV technikum żywienia i usług gastronomicznych. Uczennica weźmie udział w eliminacjach okręgowych, które odbędą się 13.01.2017 r. w Szczecinie. Tegoroczna tematyka wiodąca to: ,,Produkty zbożowe - technologia i ich rola w żywieniu”.
Gratulujemy i życzymy powodzenia.
mgr inż. Małgorzata Zarzycka
|