Strona główna  
   
  Historia szkoły  
   
  Dokumenty szkoły  
   
  Zasady rekrutacji  
   
  Profilaktyka  
   
  Nauczyciele  
   
  Samorząd Uczniowski  
   
  Rada Rodziców  
   
  Kierunki i wychowawcy klas  
   
  Kalendarz roku szkolnego  
   
  Kalendarz imprez i uroczystości  
   
  Olimpiady, konkursy, zawody  
   
  Koła zainteresowań  
   
  Absolwenci  
   
  Matura  
   
  Egzamin zawodowy  
   
  Osiągnięcia uczniów  
   
  Patronaty i współpraca  
   
  Współpraca z zagranicą  
   
  Europejskie projekty edukacyjne  
   
  Comenius REGIO  
   
  Klub Europejski Douzelage  
   
  Wolontariat  
   
   
   
  Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy  
   
  Gazeta szkolna "WIÓRY"  
   
  Super Klasa  
   
  Sport  
   
  Informacje dla rodziców  
   
  Kontakty z nauczycielami  
   
   
 

ul. Dworcowa 3
74 - 500 Chojna

www.zsp1chojna.pl
zsp1chojna@o2.pl

tel./faks 091 414 20 29


 
 
PATRONATY - WSPÓŁPRACA
 
   
     
   
     
 
 
     
     
 
 
     
     

 


     
 

WYCIECZKA NA TARGI GASTRONOMICZNO-HOTELARSKIE „ GASTRO-HOTEL”  W KOŁOBRZEGU

 

    W piątek 05.03.2010 roku odbyła się wycieczka na targi gastronomiczno - hotelarskie „ GASTRO- HOTEL”  do Kołobrzegu. Organizatorami wycieczki były Izabela Barylska,  Bianka Małysz.  W wycieczce wzięli udział uczniowie klas  Technikum Organizacji Usług Gastronomicznych oraz Technikum Hotelarskiego.


Targi    GASTRO-HOTEL, odbywały się w Hali Millenium w Kołobrzegu.  Uczniowie mieli możliwość obejrzenia wszelkich nowości z dziedziny gastronomii i hotelarstwa, fachowego sprzętu, niezbędnych narzędzi, fachowej wiedzy.
Bardzo dużą atrakcją był pokaz carvingu (sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach) przeprowadzony przez mistrza z  Akademii Carvingu. Wykonane przez niego rzeźby były jak żywe, naturalne i bardzo pomysłowe. Praca bardzo pracochłonna, ale efekt niesamowity.


Uczniowie mieli możliwość uczestniczenia w prezentacji charakterystyki win z całego świata, którą poprowadził someelier (znawca win).
Dużym zainteresowaniem cieszył się konkurs na najbardziej wyszukaną potrawę morską. Potrawy wyglądały przepięknie, szkoda tylko, że nie było degustacji.  


            Następnie uczniowie klasy Technikum Hotelarskiego uczestniczyli w szkoleniu: „Pokój hotelowy wraz z łazienką – profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa”. Pokaz wykonany był przez fachowców z Hotelu Orbis.
Na zakończenie wszyscy uczestniczyli w szkoleniu: „Sposoby obsługi gości indywidualnych oraz imprez okolicznościowych”.  Uczniowie wraz z prowadzącymi szkolenie sprawdzali swoje umiejętności i wiadomości dotyczące prawidłowego przygotowania nakrycia i obsługi gościa w restauracji. Po zakończonym szkoleniu uczniowie otrzymali zaświadczenia o uczestnictwie w szkoleniu.


Wycieczka zakończyła się miłym lecz mroźnym spacerem brzegiem morza.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     

LINKI


Centralna Komisja Egzaminacyjna

Okręgowa Komisja Egzaminacyjna
w Poznaniu

Kuratorium Oświaty
w Szczecinie

Starostwo Powiatowe
w Gryfinie


Dziennik elektroniczny

 
 

GALERIA

 
     
 
 
     
  Festiwal Piosenki Angielskiej  
     
   
     
   
     
   
     
 

 

 
 
Wszelkie Prawa Zastrzeżone 2007
ZSP Nr 1 w Chojnie