Strona główna  
   
  Historia szkoły  
   
  Absolwenci  
   
  Dokumenty szkoły  
   
  Ewaluacja wewnętrzna  
   
  Zasady rekrutacji  
   
  Nauczyciele  
   
  Samorząd Uczniowski  
   
  Rada Rodziców  
   
  Kierunki i wychowawcy klas  
   
  Kalendarz roku szkolnego  
   
  Profilaktyka  
   
  Kalendarz imprez i uroczystości  
   
  Olimpiady, konkursy, zawody  
   
  Koła zainteresowań  
   
  Matura  
   
  Egzamin zawodowy  
   
  Osiągnięcia uczniów  
   
  Patronaty i współpraca  
   
  Udział szkoły w projektach  
   
  Współpraca z zagranicą  
   
  Europejskie projekty edukacyjne  
   
  Klub Europejski Douzelage  
   
  Wolontariat  
   
   
   
  Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy  
   
  Gazeta szkolna "WIÓRY"  
   
  Super Klasa  
   
  Sport  
   
  Informacje dla rodziców  
   
  Doradca zawodowy  
   
  Internat  
   
  50 lat Liceum Ogólnokształcacego w Chojnie  
   
  Moodle  
   
   
 

ul. Dworcowa 3
74 - 500 Chojna

www.zsp1chojna.pl
zsp1@zsp1chojna.pl

tel./faks 091 414 20 29


 
 
PATRONATY - WSPÓŁPRACA
 
     
   
     
 
 
     
   
     
   
     
 
WOPR
 
     
   
 
 
     
     

 


 

ZAJĘCIA DYDAKTYCZNE KLASY I i II TŻ
NA WYDZIALE NAUK O ŻYWNOŚCI I RYBACTWA
ZACHODNIOPOMORSKIEGO UNIWERSYTETU TECHNOLOGICZNEGO
W SZCZECINIE

Dnia 12.03.2014 r. uczniowie klasy I i II TŻ uczestniczyli w zajęciach dydaktycznych na wydziale Nauk o Żywności i Rybactwa Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie.
Po przywitaniu i podziale na dwie grupy, młodzież wzięła udział w ćwiczeniach technologicznych. Tematyką pierwszych ćwiczeń była „Galanteria mleczna na miarę domowego budżetu”. Uczniowie produkowali masło, lody, dokonywali oceny organoleptycznej przygotowanych napojów fermentowanych. Atrakcją podczas tych warsztatów była możliwość wykonania profesjonalnego oznaczenia kwasowości mleka metodą laboratoryjną.

Następne zajęcia dotyczyły wypieku chleba metodą tradycyjną. Uczniowie mieli możliwość obserwacji procesu produkcji chleba metodą dwufazową z zastosowaniem profesjonalnych urządzeń. Samodzielnie formowali wyroby z ciasta, które poddawane były wypiekowi. Po zakończeniu procesu odbyła się oczywiście degustacja.


Zajęcia dały młodzieży możliwość zastosowania w praktyce wiedzy teoretycznej nabytej w szkole. Uczniowie poznali specyfikę nauki w szkole wyższej. Ćwiczenia cieszyły się dużym zainteresowaniem, czego dowodem jest chęć uczestnictwa naszej młodzieży w kolejnym takim wyjeździe.

 

 

mgr inż. Małgorzata Zarzycka
mgr inż. Bianka Małysz - Lewandowska

 

 
 

LANGUAGE

Anglia
Niemcy Węgry


LINKI

Ministerstwo Edukacji Narodowej

Centralna Komisja Egzaminacyjna

Okręgowa Komisja Egzaminacyjna
w Poznaniu

Kuratorium Oświaty
w Szczecinie

Starostwo Powiatowe
w Gryfinie

Dziennik elektroniczny

Poczta

 
 

GALERIA

     
 
 
     
   
     
   
     
   
     
 
 
     
 
 
 


 
   
     
  WOŚP 2012  
     
 
Festiwal Piosenki Angielskiej 
 
     
 

 

 
Wszelkie Prawa Zastrzeżone 2007
ZSP Nr 1 w Chojnie