ELIMINACJE SZKOLNE
OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWIENIU I ŻYWNOŚCI
Dnia 6.11.2014 r. odbyły się szkolne eliminacje Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Chętni uczniowie z klas: II TŻ, III TŻ i IV TOUG rozwiązywali test obejmujący podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu i żywności oraz technologii gastronomicznej z towaroznawstwem. Test składał się z różnego typu zadań: wybór, przyporządkowanie, prawda – fałsz, skojarzenia.
Najlepszy wynik uzyskała Weronika Tołłoczko z klasy III TŻ, która będzie reprezentowała naszą szkołę w eliminacjach okręgowych XIX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności 9 stycznia 2015 r. w Szczecinie. Przewodnim tematem tegorocznej olimpiady jest „Bezpieczeństwo żywności i żywienia”.
Gratulujemy i życzymy powodzenia.
mgr inż. Małgorzata Zarzycka
|