Eliminacje szkolne Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności
Już dwudziestą edycję Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu organizuje jej komitet. W związku z tym 06.11.2015r. w naszej szkole odbyły się eliminacje szkolne olimpiady.
Dwudziestu dwóch uczniów z klasy III i IV technikum zawodowego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych rozwiązywało test składający się z 52 pytań. Obejmował on podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu i żywności oraz technologii gastronomicznej z towaroznawstwem.
Najlepszy wynik uzyskała Weronika Tołłoczko z klasy IV TŻ. Uczennica weźmie udział w eliminacjach okręgowych XX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności 11 stycznia 2016 r. w Szczecinie. Przewodnim tematem tegorocznej olimpiady jest „Ewolucja na talerzu”.
Gratulujemy i życzymy powodzenia.
|