Strona główna  
   
  Historia szkoły  
   
  Absolwenci  
   
  Dokumenty szkoły  
   
  Ewaluacja wewnętrzna  
   
  Zasady rekrutacji  
   
  Nauczyciele  
   
  Samorząd Uczniowski  
   
  Rada Rodziców  
   
  Kierunki i wychowawcy klas  
   
  Kalendarz roku szkolnego  
   
  Profilaktyka  
   
  Kalendarz imprez i uroczystości  
   
  Olimpiady, konkursy, zawody  
   
  Koła zainteresowań  
   
  Matura  
   
  Egzamin zawodowy  
   
  Osiągnięcia uczniów  
   
  Patronaty i współpraca  
   
  Udział szkoły w projektach  
   
  Współpraca z zagranicą  
   
  Europejskie projekty edukacyjne  
   
  Klub Europejski Douzelage  
   
  Wolontariat  
   
   
   
  Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy  
   
  Gazeta szkolna "WIÓRY"  
   
  Super Klasa  
   
  Sport  
   
  Informacje dla rodziców  
   
  Doradca zawodowy  
   
  Internat  
   
  50 lat Liceum Ogólnokształcacego w Chojnie  
   
  Moodle  
   
   
 

ul. Dworcowa 3
74 - 500 Chojna

www.zsp1chojna.pl
zsp1@zsp1chojna.pl

tel./faks 91 414 20 29


 
 
PATRONATY - WSPÓŁPRACA
 
     
   
     
 
 
     
   
     
   
     
 
WOPR
 
     
   
 
 
     
     

 


 

TARGI GASTRONOMICZNO-HOTELARSKIE


Dnia 18.03.2016 roku uczniowie ZSP w Chojnie, w zawodzie technik hotelarstwa i technik żywienia i usług gastronomicznych, brali udział w wycieczce dydaktycznej do Kołobrzegu.


https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t35.0-12/12443360_856979501091489_759830073_o.jpg?oh=ccbcf48b11f6d23abba2ed7e6ba60abd&oe=56F49DBE


Kluczowym elementem wycieczki było uczestnictwo w Targach Hotelarsko – Gastronomicznych w Hali Milenium w Kołobrzegu.


12674685_10207823967588960_1612960345_n.jpg


Targi Gastro-Hotel, to możliwość spotkań z wystawcami, czołowymi producentami i liderami rynku gastronomiczno – hotelarskiego. Dla uczniów to  kompendium wiedzy o nowościach i trendach w wyposażaniu hoteli i restauracji w tekstylia, środki czystości, artykuły spożywcze, półprodukty oraz nowinki techniczne i oprogramowanie.


https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t35.0-12/12874525_856976201091819_1560826959_o.jpg?oh=51cda018961f8b886b979eaf52b0f629&oe=56F485AE


Targi Gastro-Hotel, to salon nowości, branżowych hitów, atrakcji, pokazów, szkoleń zarówno dla przyszłych i obecnych pracowników, jak i kadr menadżerskich, to salon o kameralnej atmosferze w profesjonalnej oprawie.


12674676_10207823966468932_380349721_n.jpg


Uczestnicy  oprócz licznych  pokazów i degustacji  produktów brali udział w szkoleniu pt. „Predyspozycje i sylwetka psychologiczna hotelarza i gastronoma. Czy to zawód dla mnie?”. Rozmawiano głównie na temat predyspozycji i kompetencji niezbędnych do podjęcia zawodu w hotelu czy w restauracji. Szkolenie prowadziła dyrektor hotelu, p. Anna  Juras, która wzbudziła wielkie zainteresowanie i zaraziła pasją do wykonywania tego  zawodu. Na koniec uczniowie dostali zaświadczenia o uczestnictwie w wyżej wymienionym  szkoleniu.


20160318_144024.jpg


Kolejnym punktem programu była wycieczka do Hotelu Aquarius***** zlokalizowanego w uzdrowiskowej dzielnicy Kołobrzegu, zaledwie 280 m od morza. Hotel posiada 201 komfortowo wyposażonych pokoi. Dysponuje jednym z największych SPA w Polsce (40 nowoczesnych gabinetów), basen sportowy (25 m długości), basen rekreacyjny z atrakcjami wodnymi, brodzik dla dzieci oraz jacuzzi. Dopełnienie strefy relaksu stanowią różnorodne sauny oraz taras słoneczny z leżakami.


20160318_141221.jpg


Hotel jest miejscem przyjaznym dzieciom, dlatego na każdym kroku znajdują się udogodnienia dla najmłodszych. Hotel AQUARIUS SPA***** jest wyjątkowym miejscem zarówno dla Gości indywidualnych, jak i biznesowych.


12443202_10207823957668712_1551013716_n.jpg


Energetyczna, kolorowa fasada budynku nawiązuje do promieni słońca. Duża przestrzeń hotelu pozwala na swobodne funkcjonowanie, przepełnione dyskrecją i wyjątkową atmosferą.  


https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t35.0-12/12722615_856977181091721_1919376047_o.jpg?oh=6d1643e9c6b732142a3e15f49d29b98e&oe=56F5ADE7


Uczniowie odbyli 1.5 godzinną wycieczkę po obiekcie. Zobaczyli trzy rodzaje jednostek mieszkalnych. Mieli możliwość porównania apartamentu, standardowego pokoju dwuosobowego i pokoju typu superior. Zwiedzili obiekty gastronomiczne, znajdujące się na terenie hotelu, w tym restaurację Horyzont, która jako jedna z nielicznych w Polsce znalazła się w prestiżowym gronie restauracji wyróżnionych certyfikatem Slow Food potwierdzającym, że serwowane w niej dania powstają na bazie produktów pochodzących od regionalnych dostawców i są ekologicznie uprawiane. Oglądali również liczne sale konferencyjnie, pub z dyskoteką,  a także strefę SPA.


https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t35.0-12/12499560_10207846297627197_1472752460_o.jpg?oh=bc3a60f6d10bf82269a3ca5a1ebed358&oe=56F4AF11


Wycieczka zakończyła się spacerem po plaży. Organizatorami  i opiekunami wycieczki były nauczycielki przedmiotów gastronomicznych i hotelarskich: Izabela Barylska, Bianka Małysz-Lewandowska, Katarzyna Skotnicka i Justyna Sumara.

 

 

 

 
 

LANGUAGE

Anglia
Niemcy Węgry


LINKI

Ministerstwo Edukacji Narodowej

Centralna Komisja Egzaminacyjna

Okręgowa Komisja Egzaminacyjna
w Poznaniu

Kuratorium Oświaty
w Szczecinie

Starostwo Powiatowe
w Gryfinie

Dziennik elektroniczny

Poczta

 
 

GALERIA

     
 
 
     
   
     
   
     
   
     
 
 
     
 
 
 


 
   
     
  WOŚP 2012  
     
 
Festiwal Piosenki Angielskiej 
 
     
 

 

 
Wszelkie Prawa Zastrzeżone 2007
ZSP w Chojnie